Høyreekstremt terrorangrep avverget i Italia – dette er våpnene politiet fant hos de 12 mistenkte

Italiensk politi har pågrepet 12 personer etter å ha avdekket planer om å sprenge en moské i byen Colle Val d’Elsa i Toscana.

Selve terrorangrepet, der mennene planla en eksplosjon via moskeens gassledninger, skal ha blitt avbrutt av gjerningspersonene selv. Men da politiet gikk til razzia mot de involverte, blant annet etter overvåkning i sosiale medier, fant politiet enorme mengder våpen.

I beslaget politiet viste fram onsdag er det ulike typer sprengstoff, maskingevær, rifler, pistoler, lyddempere og en rakettkaster (som trolig ikke var funksjonell), i tillegg til kniver, slagvåpen og en rekke nazistiske og fascistiske effekter fra 2. verdenskrig.

En mann i 60-åra og hans sønn er utpekt som hovedmenn i det som framstår som en fascistisk milits som så på seg selv som en borgervernorganisasjon.

Også i Polen har sikkerhetstjenesten i dag gått ut med arrestasjoner i en ekstremistgruppe som planla terrorisme mot muslimer og skal ha vært inspirert av blant andre Anders Behring Breivik og Branton Tarrant. (Saken er ikke relatert til etterforskningen i Italia).

Under ransakinger i Szczecin og Warszawa fant politiet blant annet store mengder kjemikalier som antas å ha vært bombeingredienser, i tillegg til skytevåpen og bøker som knyttes til ekstremisme, skriver polske medier..